Äldrebarnsavdelningar

I Vidkärr Montessoriförskolas stora byggnad finner ni avdelningarna Ängen 3-5 år och Kotten 2-4 år.

På Ängen arbetar vi mycket med montessorimaterialet. Via det fria valet och en inspirerande miljö utvecklas barnen till självständiga och trygga individer som kan samarbeta och visa hänsyn.

Här gör man också många olika, roliga utflykter såsom att åka till Isdala för att åka skridskor på vintern eller till Härlanda tjärn och skogen. Barnen har flera dagsutflykter varje år då de har med sig sin egen ryggsäck med matsäck. Vi besöker även många av Göteborgs museum och tar del av deras utbud.

En dag på Ängen & Kotten

Barnen är välkomna på morgonen från klockan 7. Senaste tid att lämna in barnen är klockan 9 eftersom då börjar arbetspasset med en morgonsamling.

På Vidkärr serveras frukost mellan 7-7.30, men barnen kan även ta med en smörgås och en frukt som de äter under förmiddagen när det passar dem själva. Lunchen tas från en lunchrestaurang och levereras varje förmiddag.

Vidkärr stänger klockan 17. Vi lämnar då över barnen i lugn och ro samt berättar hur dagen har varit. Tänk på att barnen äter mellanmål 14.30-15 försök undvika hämtning under denna tiden.

Kl.7.00 Förskolan öppnar. Vi hälsar barnet välkommen och får den information vi behöver från föräldrarna så vi tillsammans kan ge barnet en bra dag.
Kl.8.00 Montessoripass
Kl.11.00 Samling innan lunch
Kl.12.00 Ängen går ut efter lunch och Kotten har vila. När det är tillräckligt varmt stannar vi oftast ute och äter mellanmål.
Kl.14.30-15.00 Barnen äter mellanmål. Undvik hämtning av barnen under denna tid.
Kl.15.00 Vi leker ute eller inne tills det är dags att gå hem.
Kl.17.00 Förskolan stänger för dagen. När vi säger adjö för dagen berättar vi alltid hur dagen har varit, vad barnet har gjort eller om det är något speciellt situation som är viktig för er föräldrar att veta om.